Direk Kingnok

op zoek naar schoonheid

AZIATISCHE KUNST deel 84

“Ik wil dat mijn kunst de vertrouwde verhalen van gewone mensen op gewone plaatsen weerspiegelt”. Alzo sprak Direk Kingnok.

Eenvoud siert dat weten we maar al te goed. Het dagelijkse leven zonder glitter, pracht en praal zit vol schoonheid mits we het willen zien. Het snelle medium aquarel leent zich uitstekend voor de weergave van scenes en het schetsen (letterlijk) van sfeer. Hij, Direk Kingnok, is er bijzonder bedreven in.

Direk werd geboren in een klein stadje in Nakhon Ratchasima, Thailand. Hij groeide op in een landelijke omgeving en was van kindsbeen af geïnteresseerd in kunst. Op 9-jarige leeftijd won hij een gouden medaille van de International Children’s Art Competition Japan. Die prijs had een grote impact op hemzelf en zijn directe omgeving. Het besef dat kunst zijn verdere leven zou gaan bepalen groeide.

de Schwedagon pagode in Yangon, Myanmar

Nadat hij zijn middelbare school had beeindigd ging hij naar het Art Institute in Nakhon Ratchasima. In 1999 verhuisde hij naar Khon Kaen en zette zijn studies verder aan het Institute of Arts en nog later aan de universiteit waar hij schilderkunst studeerde. Vanaf 2003 kreeg hij interesse voor aquarel en dat zou hem nooit meer loslaten.

Nu woont hij in Khon Kaen en is fulltime kunstenaar.

https://www.tuttartpitturasculturapoesiamusica.com/2017/11/Direk-Kingnok-painter.html

https://instagram.com/direkkingnok?utm_medium=copy_link

Plaats een reactie